Te hogyan folytatnád? Ami új az csábító? Ijesztő? Vonzó? Pozitív? Negatív? Ellenállhatatlan? Kipróbálod? Elutasítod? Képes vagy leküzdeni a negatív gondolatokat?

Életünk során számtalan helyzetben kezdünk valami újba: új szerelem, új állás, új év, új életszakasz, új kihívások. Kipróbálni valami újat nem tűnik nehéznek, sokszor mégsem könnyű belevágni. Hisz a régi az már megszokott, akkor is, ha itt-ott szorít, nem teljesen érezzük már jól magunkat benne, de legalább már ismerjük. Ehhez képest az új az még ismeretlen, ki tudja, hogy illik-e hozzánk, alakítható-e, stb. Az, hogy az új jó vagy rossz, a hozzáálláson múlik. Vannak olyan emberek, akik mindenre nyitottak, szeretik az új dolgokat kipróbálni, használni, optimistán előretekinteni, tanulnak a múltjukból, de nem kapaszkodnak belé. Mások folyton hátratekintenek, a múlt szépsége iránt vágyakoznak, az újra veszélyként, kockázatként tekintenek, elővigyázatosak.

Bátorság és motiváció kell az újrakezdéshez, anélkül nem megy. Képesnek kell lenni leküzdeni a negatív gondolatokat és nem a visszahúzó véleményeket elfogadni. Ha az első lépés már kész, utána az utat érdemes több lépésre tagolni és minden megtett lépésnek örülni és miközben haladunk az új felé, ne féljünk a régi tapasztalatokat használni, azokat továbbfejleszteni. Ha pedig elértük ezt az új célt, addigra már be is laktuk, kellemes, komfortos és már nem is új…