A hintát, az élet hintáját párkapcsolatunkra is vonatkoztathatjuk.

Ha két hintánk van, külön ülünk, külön hajtunk. Pár pillanat van csak, amikor együtt énekelhetjük, hogy “Egyszerre megyünk, káposzta a fejünk!” A többi időben vagy egymással ellentétes irányban hajtunk, vagy egyikünk előrébb, míg a másikunk hátrébb jár, ha nem tudjuk a sebességet összehangolni. Nem jobb lenne a hosszú távú kapcsolatunkban, hogy együtt tudjunk fejlődni, és egy irányban, egyszerre haladjunk?

Lehet egy hintánk, egyikünk ül, a másik a földön áll és löki a hintát. Amelyikünk a hintán ül, szárnyal, boldog. Aki áll, kőkemény munkát végez, hogy a másikunk jó érezze magát. Szerencsés esetben néha szerepet cserélünk, de egyszerre sosem hintázunk. Csak idő kérdése, hogy mikor unjuk meg, hogy mindig külön vagyunk.

Ülhetünk kettesben is egy hintán. Itt még mindig akadhat félreértés, ha valaki nem hajtja a hintát, a másik meg folyamatosan. Míg a hajtó belefárad, addig a pihenő fél csak élvezi a repülést, bár az is lehet, hogy már unja.

Az a szerencsés, amikor ketten, összehangolt mozgással hajtjuk a hintát, így a munkánk és az örömünk is közös. Ha a hintánkat ha nem hajtjuk, akkor az leáll, mint ahogy a kapcsolatunk is tönkremegy, ha nem teszünk kölcsönösen érte. Ha nem akarunk nagyot esni, bízzunk inkább egymásban!

Ti hogy ültök a hintában?