1. Ne gondolkodj túl pozitívan

Ha úgy képzeljük el céljainkat, mintha azok már megvalósultak volna, ez elaltathatja cselekvőképességünket. Nagyon fontosak célok, de a célhoz vezető utat be kell járni – akkor is, ha rögös.

 2. Ne töltsd ki a napod minden percét

Észrevetted már, hogy a legjobb gondolataid a fürdőben vagy éppen a wc-ben születtek? Igazából ezekben a helyzetekben nem vonja el a figyelmed senki és semmi. Unalmasnak tűnnek, de az agyadnak pont kellenek ezek a „lyukak”, amikor összeáll a kép, és megszületnek a nagy ötletek.

3. Ne foglalkozz azzal, amit az internet gondol rólad

Persze jó érzés, ha látod, ahogyan növekszik a követőid száma a facebookon, vagy éppen sok lájkot kap egy hozzászólásod, de ez a megfelelőségi kényszer nem igazán segít a kreativitásban. Ráadásul az erre fordított időd elveszik, helyette csinálhatsz értelmes dolgokat is.

4. Ne gondolj a visszautasításra sikertelenségként

Bármennyire is fájdalmas a visszautasítás, ez ne tartson vissza semmitől, pláne ne hagyd, hogy kétségeket ébresszen benned és eltántorítson a céljaidtól. Ilyenkor inkább próbáld megmutatni, te csak azért is megcsinálod.

5. Ne foglalkozz a munkáddal állandóan

Minél inkább úgy gondolod, hogy még csak ezt az apróságot befejezem, és végeztem, és mindig találsz újabb apróságot, amivel kitöltheted a munkaidőn túl is az idődet, annál kevesebb energiád lesz a kreativitásra és a családodra, barátaidra, hobbidra. Tölts kevesebb időt munkával, és több időt magaddal.

készült: http://lifehacker.com/5978685/five-good-habits-you-need-to-unlearn alapján