Minden évben újabb és újabb fogadalmakat teszel? Minden évben elhalasztod, abbahagyod a megvalósítását? Ne érezd rosszul magad, nem vagy egyedül.

Gondolkodjunk: idén hogyan érhetnéd el a célodat?

Fogalmazz pozitívan (meg tudom csinálni) és legyen a célod minél konkrétabb (pl. több fizetést szeretnék helyett, több túlórám lesz idén és ettől nő a fizetésem).

Apróbb lépésekben gondolkodj, melyek segítenek a célodhoz eljutni, ne legyen túl távoli amit elérni szeretnél (pl. fogyok harminc kilót ebben az évben helyett, heti fél kg fogyást szeretnék).

Legyenek olyan mérföldkövek – kisebb-nagyobb sikerek – amikor megjutalmazod magad az eddig elért teljesítményedért (pl. nyelvtanulásnál, ha elértél egy tankönyv végére, vagy tudsz már levelet írni, akkor a jutalom: megnézel egy idegennyelvű filmet, megkóstolod az ország tipikus süteményét, vagy elutazol oda pár napra).

Nem hallgatsz a „károgókra”, akik szerint úgysem tudod megcsinálni, helyette inkább olyanokkal veszed körül magad akik támogatnak az utadon.

Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy a visszaesés nem a teljes kudarcot jelenti. Bocsásd meg magadnak és térj vissza az utadra, vagy módosítsd úgy, hogy a célod felé haladj, de talán más úton. Ne légy türelmetlen, adj időt magadnak.

Te teszel újévi fogadalmat?