Hogyan éled a mindennapokat nőként? Hogyan lehet a saját női minőséghez kapcsolódni?

Mennyire ismerjük vajon viselkedésünk mozgatórugóit? Hogyan érezzük magunkat a mindennapokban? Egy-egy élet korszakváltást hogyan élünk meg?  Hogyan köszönnek vissza az életünk különbözői szakaszai, megélései egy későbbi életkorban?

Ami Sol - Thinkspace project

Ami Sol – Thinkspace project

Elizabeth Davis és Carol Leonard: Életkör –  A női lét 13 archetípusa című könyve alapján a következő típusokból mutatok egy kis ízelítőt:

Lány, Szűz, Vértestvér, Szerető, Anya, Bába, Amazon, Matriarcha, Papnő, Varázslónő, Vénség, Sötét Anya és Átváltoztató.

Mindegyik típus mellé írok egy kérdést is, amin érdemes elgondolkodni egy kicsit.

Lány – aki még olyan lehet, amilyen szeretne lenni, játékos és szabad. Hol és hogyan jelenik ez meg a napjaidban?

Szűz – a függetlenségre törekvő. Ez az időszak az első menstruáció ideje is és a konfliktusoké is. Hogyan érzed magad egy-egy kockázatvállaló helyzetben?

Vértestvér – aki nem rivalizál a barátnőivel. Mindent együtt csinálnak és így érzik jól magukat. Vannak barátnőid? Milyen a kapcsolatotok?

Szerető – a párkeresés időszaka. Hogyan boldogulsz férfi-nő kapcsolatokban?

Anya –  az elengedés és önfeladás időszaka. Nem csak egy gyermek világrahozását jelentheti, hanem a szakmai sikerek megszületését is. Hogyan hozol világra valamit (nem csak gyermeket)? Hogy vagy a kreativitással?

Amy Sol - Incantation

Amy Sol – Incantation

Bába – tanítás, védelmezés időszaka. A halandóság felfedezése is erre az időszakra tehető. Hogyan (és mire) tanítasz másokat?

Amazon –  újból egy szabadabb időszak, egyre kevésbé fontos a másoknak való megfelelés. Hallod a saját ritmusodat? Mire vágysz most?

Matriarcha – a család irányítója, biztonságban van saját magában is és a társadalmilag elvárt szerepeiben is. Milyen életterületeken gyakorolsz hatást másokra?

Papnő – hormonális ingadozás, menopauza időszaka. Kevésbé tekint az anyagi világra, inkább önmagát fedezi fel. Miben rejlik a bölcsességed?

Varázslónő – a változókor időszaka, egyre kevesebbszer kerül választási lehetőségek elé. Képes vagy szembenézni a félelmeiddel?

Vénség –  már nem akarsz másokat mindenáron megváltoztatni, de a példással tanítasz. Szerencsés esetben ebben az időszakban kísérőd az irónia és a humor. Hogy állsz a problémamegoldással, amikor másoké a probléma?

Sötét Anya – felkészülés az elmúlásra, búcsúra. Hogyan fogadod mások segítségét?

Átváltoztató – egy-egy életszakasz között a pihenőhely. Felkészülés a következő életfeladatra. Mit teszel, amikor szétesettnek érzed magad?

Remélem sikerült olyan kérdéseket feltennem, ami kicsit segített közelebb kerülni magatokhoz.