Vagy legalábbis zöldebbnek tűnik.

Sokak életét megkeseríti az összehasonlítgatás. A másik élete, alakja, családja, háza, munkája szebb, jobb, sőt még a nap is fényesebben ragyog neki. Ebből fakadóan garantált a rosszkedv, a kiábrándultság és az érzés, hogy az élet igazságtalan. Az is nagyon jellemző, hogy ilyen pillanatokban a mi legrosszabb tulajdonságainkat hasonítjuk mások legjobb tulajdonságaihoz. Ebben a formában ez csak az időnk elvesztegetése és a saját céljainkhoz sem jutunk így közelebb. Összehasonlítani magunkat másokkal akkor érdemes, ha ettől jobb eredményeket vagyunk képesek elérni, ránk motiváló hatással van, reményt kapunk a másik példájából. És ne feledd: különleges vagy! (mindenki különleges)

Manapság rengeteg mindent megosztunk mi is és ismerőseink is a közösségi médiában. Ezeknek a képeknek a nézegetése lehet kellemes kikapcsolódás és lehet bánat forrása is, ha éppen rosszabb állapotban vagyunk:

Mi segít abban, hogy ne hasonlítgasd magad másokhoz?

Először is vedd észre, hogy az a kép ami belőled a rossz érzést kiváltotta egy(vagy több) gondosan kiválasztott kép. Sok másik közöl. Éppen az a legjobb, legtökéletesebb. Jellemzően nem az a kép kerül fel a netre senkiről, ahol éppen előnytelen pózban áll, vagy összeveszett a családjával, kisírta a szemeit.

Másodszor érdemes megvizsgálni, hogy melyik életterületen vagy hajlamos magadat másokhoz hasonlítgatni? Próbáld meg objektíven nézni a saját szerepedet. Biztosan olyan rossz a helyzet? Ne mások célját akard elérni, hanem a sajátjaidat. Legyen az a cél, hogy a saját életedet képes vagy boldogan megélni! Értékeld az apró sikereidet is.

Következő lépésként tekinthetsz az irigységre ösztönzőerőként is. Neki sikerült? Neked is sikerülhet!

Végül pedig fogadd el  a saját érzéseidet. Ne ítéld el magadat. Legyél szomorú, vagy vidám, éld meg a kellemetlen és a kellemes érzéseidet is.

Legyél saját magad legjobb változata, ne mást próbálj utánozni!